• ⛹🏀🏆Známe tváre opäť medzi nami...

          • Predvianočný čas je časom stretnutí. Stretnutí, ktoré potešia oko, ale najmä srdce. ❤️My sme včerajší deň využili na takéto stretnutie s našimi bývalými žiakmi na už tradičnom MIKULÁŠSKOM BASKETBALOVOM TURNAJIAni tento rok na ňom nechýbala dravosť, súťaživosť, nadšenie, športový duch a veľa úsmevu. Ďakujeme, že ste opäť raz prispeli k výbornému turnaju a veríme, že sa o rok vidíme opäť v podobne skvelej zostave.

            PS: Prekvapenie sa nekonalo, vyhrali učitelia.😁💪Dúfame, že skúsite opäť o rok. Budeme sa tešiť.🫶

            PS1: Pani učiteľke Janke Zubrickej želáme skoré a bezproblémové zhojenie zlomeninky! 😊😘

          • 😇🎅🎁😈Dostali sme dary, ale...

          • ... stali sme sa my darom?

            Ak je odpoveď na túto otázku nejasná, stále máme možnosť začať práve dnes. 

            Chlad udrel na naše domovy mocnou čarovnou palicou a všade navôkol sa rozprestrela biela perina. Radosť v detských očiach a smiech sa počas celého včerajšieho dňa rozliehali našou školou. Aj k nám zavítal svätý Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Ďakujeme im za návštevu, milé slová i dary a veríme, že skutky života sv. Mikuláša sa nám stanú predlohou a dokážeme ich pretaviť aj do tých našich bežných dní.

            Nestačí mať iba teplé čiapky, ktoré nám zohrejú hlavy, podstatné je mať hrejivé srdce, ktoré roztopí našu tvrdosť, rovnako ako to niekedy robil aj sám svätý Mikuláš. Tak urobme niečo dobré práve dnes a staňme sa darom sebe navzájom.

          • "Ako robia kravy na mesiac? Moon."🐄😂

          • Vidieť kravu na mesiaci musí byť naozaj zážitok! Presne taký žážitok si odniesli začiatkom decembra naši tretiaci a štvtáci, ktorí navštívili Planetárium v Prešove. Túto návštevu si užili plnými dúškami. Niet sa čo čudovať. Sledovať oblohu a súhvezdia v príjemne mäkkých kreslách, keď pri tom ležíte, je predsa len veľmi pohodová záležitosť. Ak máte čas, určite odporúčame vyskúšať! 😊

          • Živý symbol...🧑‍🤝‍🧑🎀👭🏻

          • Svetový deň boja proti AIDS, ktorý si každoročne pripomíname 1. decembra, sa usiluje vyjadriť podporu ľuďom s HIV/AIDS, pripomenúť význam prevencie, intenzívnejšie vzdelávať a zvyšovať povedomie verejnosti o infekcii HIV a ochorení AIDS. V rámci celoslovenskej kampane 🎀Červené stužky🎀 sme sa tejto náročnej téme venovali formou rôznych aktivít, snažili sme sa premýšľať, zaujať správny postoj k zdraviu, životu aj ťažkostiam. 

            🧑‍🤝‍🧑🎀👭🏻Živá červená stužka 👭🏻🎀🧑‍🤝‍🧑, ktorú sme spolu vytvorili, nech nám symbolicky pripomína slová a skutky, ktoré skutočne dokážu niečo zmeniť.

            Červená stužka je medzinárodným symbolom solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV alebo AIDS. Vytvorili ju umelci v roku 1991 v New Yorku. Červená farba bola zvolená pre svoje spojenie s krvou a ako symbol vášne.

            Kampaň Červené stužky organizuje Gymnázium sv. Františka z Assisi v Žiline s podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Okresného úradu v Žiline (odbor školstva) a mesta Žiliny.

          • Škatule sme naplnili štipkou chcenia, vedomosťami i láskou🎁💡🥰

          • ​​​​Už viete, že celá naša škola sa zapojila do výzvy Koľko lásky sa zmestí do škatule od topánok? Jej výsledok nás veľmi potešil a veríme, že v najbližších dňoch vyčaruje mnoho úsmevov na tvárach budúcich obdarovaných.🥰Výnimkou vo výzve neboli ani naši tretiaci, ale tí si našli trošku iný spôsob plnenia výzvy.

            Rodičia dostali nápad a šikovní tretiaci ho zrealizovali!  Ako?

            Na chvíľu sa stali projektovými manažérmi a finančníkmi a vybrali sa na nákupy. Rozdelili sa a v skupinkách a  sami si v praxi vyskúšali, aké to je nakúpiť niečo sladké – niečo slané – niečo teplé – niečo mäkké – niečo voňavé – niečo na zábavu,... Vedeli, že majú zadaný rozpočet a museli hospodáriť tak, aby zvládli škatule naplniť nielen láskou, ale i  potrebnými vecami.

            Počítalo sa, hútalo sa, radilo sa, zvažovalo, vyberalo... Výsledkom boli 3 super naplnené škatule!🎁

            Lásky majú naši tretiaci na rozdávanie, to my už dávno vieme. 🎅Potvrdili to aj tentokrát vo forme ďalšej láskyplnej škatule, ktorú čoskoro Mikuláš prinesie ich milým tetuškám – seniorkám do ASEN- u, aby aj ony mali jeden decembrový deň o trošku krajší a láskavejší.😍

          • "The limits of my language, mean the limits of my world.“ Ludwig Wittgenstein

          • Tento citát hovorí o tom, že hranice môjho sveta siahajú až tam, kam siahajú hranice môjho jazyka. Možno práve myšlienka, možno túžba posunúť svoje hranice,  možno nadšenie a láska k cudziemu jazyku viedla niekoľkých našich žiakov zapojiť sa do školského kola olympiády v anglickom jazyku. Počas niekoľkých dní posledného novembrového týždňa sa na našej škole konala každoročná jazyková súťaž - Olympiáda v anglickom jazyku. Tentoraz sa do jej kôl zapojilo spolu 23 najlepších angličtinárov, reprezentantov svojich tried z 5. 7. 8. a 9. ročníka.

            Najúspešnejšími tohtoročnými súťažiacimi sa stali v mladšej kategórii Tomáš Pustay,  7.A  a v staršej kategórii Nicolas Fecko, 9.B.

            Na 2. mieste sa umiestnili v I. kategórii Richard Košč7.A a v II. kategórii Vanessa Jankurová, 8.B. 3. miesto bolo udelené  v I. kategórii  Lukášovi Zubrickému, 6.B a v II. kategórii Alexandre Sabolíkovej9.B.

            Víťazom, Tomášovi a Nicolasovi, ktorí postupujú na okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku v januári 2024, prajeme veľa šťastia.

            Všetkým súťažiacim ešte raz ďakujeme za účasť, želáme im veľa úspechov a dúfame, že i táto súťaž prispela k ich ďalšej motivácií pri štúdiu tohto krásneho a zaujímavého jazyka.

          • Darovali sme kúsok z nás... 🎁

          • Aj tento rok sme zisťovali koľko lásky sa zmestí do škatúľ od topánok.

            Viete koľko? Veeeeľa!😊❤️

            Vďaka občianskemu združeniu Koľko lásky škatule poputujú k seniorom a spríjemnia im tento predvianočný čas.

            Veľké ĎAKUJEM patrí všetkým, ktorí darovali kúsok lásky.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 459/12, Pečovská Nová Ves
      • riaditeľka: PaedDr. Katarína Sačková, 0911 566 303 zástupkyňa: RNDr. Gabriela Petríková, 0911 366 303 ekonomický úsek: p. Ing. Kochanová, p. Novická 0911 233 283 vedúca jedálne: p. Emília Vargová 0911 280 875 zástupkyňa riaditeľa pre MŠ: 0911 930 462 odhlasovanie stravy v MŠ: 0917 429 504
      • Školská 459/12 Pečovská Nová Ves Slovakia
      • 36158097
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje